5% meer bezoekers op GreenTech Amsterdam

5% meer bezoekers op GreenTech Amsterdam

Wereldwijd is er veel aandacht voor voedselzekerheid, veiligheid en de rol van technologie bij het verduurzamen van de tuinbouw. GreenTech Amsterdam was vorige week het epicentrum van de tuinbouwsector. Ondanks de uitdagingen waarmee de sector wordt geconfronteerd, blijft de innovatie bloeien, met talloze hightech voorbeelden zoals plukrobots, geautomatiseerde sorteermachines en drones die op de beursvloer worden tentoongesteld. Het evenement kende een opmerkelijke groei van 5% in bezoekersaantallen ten opzichte van 2023 en trok ruim 12.200 bezoekers.

In totaal bezochten 119 landen de beurs. De top 5 vertegenwoordigde landen waren Nederland, Duitsland, Zuid-Korea, Groot-Brittannië en Canada. Mariska Dreschler, directeur Horticulture GreenTech Global: “De tuinbouwsector ervaart een mix van uitdagingen en kansen. De positieve energie op de beursvloer was zichtbaar en er werden tal van nieuwe producten gelanceerd. Voor de Innovation & Concept Awards ontvingen wij een recordaantal van 47 inzendingen. Opvallend was dat meer dan 45 officiële delegaties van het land aanwezig waren om getuige te zijn van de nieuwste ontwikkelingen en inzicht te krijgen in de huidige trends. Belangrijke gespreksonderwerpen waren onder meer AI, data, arbeidsoplossingen, LED-technologie en water-/energie-efficiëntie. De stands van onze 510 exposanten uit 40 landen toonden een schat aan machines, robots, drones en meer. Als GreenTech zijn we erg trots om het wereldwijde platformdeel van de industrie te zijn waar alles samenkomt en nieuwe inzichten worden geboren."

De volgende editie van GreenTech Amsterdam vindt plaats op dinsdag 10, woensdag 11 en donderdag 12 juni 2025 in RAI Amsterdam.

Bron:

Deel artikel