Rijk Zwaan opent nieuw proefstation in Vietnam
Geplaatst op 25 september 2024
Het proefstation zal rassen testen en ontwikkelen die zijn aangepast aan lokale teeltomstandigheden, zoals het klimaat, diverse bodemsoorten en moderne teeltsystemen in de belangrijkste tuinbouwgebieden van Vietnam en Zuidoost Azië.
Vooruitgang in duurzame tuinbouw
De nieuwe locatie werd officieel geopend op 18-19 september tijdens een ceremonie, bijgewoond door verschillende collega's, telers en overheidsvertegenwoordigers. Tijdens zijn toespraak op het evenement zei de heer Daniël Stork, Consul-Generaal bij het Consulaat-Generaal van Nederland in Ho Chi Minh Stad: “De opening van het R&D-station in Vietnam weerspiegelt de inzet van het bedrijf om duurzame tuinbouw in het land te bevorderen. Dit station zal innovatie stimuleren, de zaadtechnologie verbeteren en Vietnamese telers ondersteunen met betere resistentie tegen plagen en ziekten en hogere opbrengsten. Het heeft als doel de tuinbouw te transformeren van traditionele teelten naar beschermde teelten, en van lage naar hoge technologie in de teelt, wat zowel Vietnamese telers als ketenpartners ten goede komt.”
De vicevoorzitter van het Lam Dong Volkscomité, de heer Pham S, sprak ook de aanwezigen toe en zei: “Onder de veredelingsbedrijven heeft Rijk Zwaan vele projecten bijgedragen aan de transformatie van de tuinbouw in Lam Dong. Namens het leiderschap van de provincie Lam Dong zijn we zeer verheugd om zowel de Ceremonie voor de Aankondiging van het Project op 30 september 2020 als nu de Grote Opening van het R&D-station van Rijk Zwaan op 18 september 2024 mee te maken.”
Vooruitblik
Terugkijkend op de succesvolle openingsceremonie, zegt Nien Van Dang, Managing Director van Rijk Zwaan Vietnam: “Telers richten zich op het verbeteren van opbrengsten, kwaliteit en duurzaamheid. Moderne teelttechnieken helpen om de opbrengsten voorspelbaarder te maken, ondanks som onvoorspelbaar weer. De opening van dit proefstation in Lam Dong bevordert onze inzet om groenterassen te ontwikkelen die geschikt zijn voor lokale omstandigheden, wat niet alleen telers, maar ook de AGF-keten als geheel ten goede komt.”
Meer nieuws