Storm Seeds neemt deel activiteiten BASF over

Storm Seeds neemt deel activiteiten BASF over

Op 25 september 2023 werden de activiteiten op het gebied van erwten- en bonenzaden van de activiteiten in groentezaad van BASF overgedragen aan Storm Seed B.V., een van de toonaangevende ondernemingen in groentezaad in België. Beide ondernemingen zijn overeengekomen om geen financiële details van de transactie bekend te maken.

"We zijn ontzettend blij dat we de activiteiten op het gebied van erwten- en bonenzaad kunnen overnemen van BASF | Nunhems", zei Pieter Storm, Managing Director van Storm Seeds. "Door de overname breiden we onze portfolio voor erwten en bonen uit en voegen we een nieuw gewas toe aan onze activiteiten. Met deze overname bieden we onze klanten een breder portfolio en versterken we onze marktleidende positie in peulvruchten."

"We zijn verheugd dat onze activiteiten op het gebied van peulvruchten een nieuw onderkomen hebben gevonden bij Storm Seeds B.V., een gerenommeerde zadenkweker en betrouwbare leverancier aan groentetelers en de verwerkingssector", zegt René Hogenboom, Head of Strategy van BASF | Nunhems. "Met de verkoop van onze activiteiten op het gebied van peulvruchten blijven we onze positie versterken in onze strategische groeigebieden in de groentezaadsector."

Zowel BASF als Storm Seeds hebben zich ertoe geëngageerd om nauw samen te werken om een naadloze overgang te verzekeren en de ononderbroken levering aan zaadrassen te garanderen.

Bron:

Deel artikel