Podcasts ‘Radio Inagro’ moeten telers inspireren

Podcasts ‘Radio Inagro’ moeten telers inspireren

Radio Inagro, de nieuwe podcast van Inagro en de provincie West-Vlaanderen, brengt uiteenlopende inspirerende verhalen over de uitdagingen en oplossingen van en voor de land- en tuinbouwer op vandaag en morgen. In de podcast komen land- en tuinbouwers zelf aan het woord en vertellen ze hun ervaringen in de zoektocht naar duurzame en rendabele landbouwtechnieken, terwijl experten van Inagro specifieke kennis over actuele onderwerpen delen.

“De boeiende getuigenissen aangevuld met praktische tips & tricks zijn eenvoudig te beluisteren tijdens de werkzaamheden in de stal of op de tractor. Zo koppel je gemakkelijk het nuttige aan het aangename”, vertelt Mia Demeulemeester, afgevaardigd bestuurder van Inagro. 

“De land- en tuinbouwsector kent heel wat uitdagingen. De klimaatverandering, nood aan verdere verduurzaming, technologische innovaties, veranderende wetgeving, datarevolutie, enzoverder zorgen ervoor dat land- en tuinbouwers constant uitgedaagd worden om te innoveren. Radio Inagro biedt niet alleen inspirerende verhalen van landbouwers die al succesvolle stappen hebben gezet richting innovatieve en duurzamere praktijken, maar ook waardevolle informatie en inzichten van experten. Het is een unieke kans om van elkaar te leren en samen te werken aan een duurzame toekomst”, vertelt Demeulemeester. 

Water als eerste thema in de podcastreeks
De makers van de podcast, The Podcast Planet (o.a. gekend van de podcast ‘Blijven Boeren’ over mentaal welzijn), nemen je mee in een eerste reeks van drie afleveringen over water. Zes landbouwers vertellen hoe ze omgaan met water, een onmisbare grondstof op hun bedrijf. “De driedelige reeks neemt de luisteraar mee doorheen het uitdagende waterparcours dat de landbouwsector kent. De land- en tuinbouwers vertellen waarom ze bepaalde keuzes maakten, welke uitdagingen er aan hun keuze voorafgingen, welke moeilijkheden ze moesten overwinnen of welke successen ze geboekt hebben”, licht Demeulemeester toe. Diverse experten van Inagro geven extra duiding en zoomen in op enkele belangrijke aandachtspunten of praktische tips.
"We kozen voor water als eerste thema omdat dit de voorbije jaren heel hoog op de agenda stond van elke akkerbouwer, groenteteler of veehouder. In volgende reeksen zullen we zeker ook meer sectorgerichte of specifiekere onderwerpen aan bod brengen."
 

Aflevering 1: waterbronnen
Aflevering 2: waterkwaliteit
Aflevering 3: waterbeschikbaarheid

Bron:

Deel artikel