'Revolutie in voedsel'

'Revolutie in voedsel'

Urban Health Farms heeft een indoor farm op Brightlands Campus Greenport Venlo, waar zij meer dan twintig verschillende gewassen testen onder vier verschillende teeltomgevingen. Oprichter en managing director Bernard Sleijster en COO Reinier Donkersloot hebben een duidelijke missie met hun bedrijf: ze willen een wereldwijd netwerk van duurzame, schaalbare en efficiënte indoor vertical farms creëren waar voedzaam, vers en lekker voedsel geteeld wordt, zonder gebruik te maken van gewasbeschermingsmiddelen, dichtbij de consument.

“We willen een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop voedsel geproduceerd en gedistribueerd wordt”, vertelt Bernard in KAS Magazine. Dat is volgens hem ook nodig, omdat door de groeiende wereldbevolking en stijgende welvaart de vraag naar voedsel stijgt: in 2050 moeten er bijna 10 miljard mensen gevoed worden. “Ons huidige voedselsysteem heeft het nu al moeilijk om alle monden te voeden, dus moeten we een manier vinden om de voedselproductie flink te verhogen. Ook de klimaatverandering speelt hierin een rol: niet alleen qua de voedselvoorziening, maar ook als het gaat om de kwaliteit, toegang en voedselzekerheid. Om aan de toekomstige voedselvraag te voldoen, zijn er innovatieve oplossingen nodig. Indoor vertical farming is een van de oplossingen.”

Lees het volledige artikel hier

Bron: KAS Magazine

Deel artikel