Enthousiaste support voor Tour de France Femmes

Enthousiaste support voor Tour de France Femmes

Gisteren was het zover: de Tour de France Femmes trok dwars door het Westland. De renners passeerden onze de kwekerij van Piet Vijverberg. Het was een unieke kans om de sierteeltsector van het Westland op de wereldkaart te zetten, aldus het bedrijf, dat een video maakte.

De Tour de France Femmes is een grootschalig evenement dat dit jaar startte in Nederland, met het Grand Départ in Rotterdam. De eerste etappe voerde de wielrensters via het Westland naar de eindstreep in Kijkduin. Op zondag 18 augustus eindigt de Tour met een historische slotrit naar Alpe d'Huez. In totaal nemen er ruim 154 wielrensters deel, verdeeld over 22 ploegen, die in acht etappes samen 949,7 kilometer afleggen en 10.700 hoogtemeters beklimmen.

"Frankrijk is een van onze belangrijkste afzetmarkten voor onze Star Quality By5 Phalaenopsis, waardoor het extra bijzonder was dat de Tour de France Femmes door onze regio trok. Met de aanwezigheid van 1000 journalisten en media-aandacht in 190 landen bood dit evenement een uitstekende gelegenheid om zowel onze producten als onze regio in de schijnwerpers te zetten. Het Westland, bekend als de bakermat van de sierteelt, kreeg zo de kans om zijn kwaliteiten en innovatiekracht aan de wereld te tonen", aldus Piet Vijverberg.

Samen met de medewerkers stond het bedrijf langs de weg bij haar kwekerij om de topsportvrouwen aan te moedigen. "Met onze Star Quality By5 Phalaenopsis Alassio, Lime Light, Volterra, en de Dracaena Yellow Coast in de iconische gele kleur, toonden we onze support. Onze doeken, met aanmoedigende teksten, schitterden in de bochten rondom de kwekerij en creëerden een bijzonder moment van verbinding tussen sport en sierteelt."

Daarnaast realiseerde de sierteeltsector gezamenlijk een indrukwekkend mozaïek van planten en bloemen, speciaal voor de Tour de France Femmes. Dit kunstwerk was een eerbetoon aan de vrouwelijke wielrenners die pas sinds 1930 officieel aan de sport mogen deelnemen en herinnert aan de prestaties van Mien van Bree, de eerste vrouwelijke wereldkampioen in 1938. "Hiermee vieren we de vooruitgang van vrouwen in de wielersport en zetten we de Nederlandse sierteelt wereldwijd in de schijnwerpers."

Bron:

Deel artikel